Saaristen kesäkauden avaus Kouvolassa

Toukokuun 18. päivänä päästiin avaamaan BMW-rallisarja Kouvolassa XX O.K. Auto Rallissa. Ilma oli upea, aurinkoinen ja lämmin. Huollossa olivat tuttuun tapaan Kalle Ohma ja Kimmo Mäkinen ja odotukset olivat positiiviset. Valitettavasti Bemarisarja kärsii tällä hetkellä osallistujapulasta, mutta niiden kesken lähdettiin päivään, ketkä paikalle olivat saapuneet. Ennakkotietojen perusteella oli odotettavissa erinomainen reitti, hienoja ja hyväkuntoisia teitä. Ennakkotiedot pitivät paikkansa, ja todellisuus oli fantastinen. Muutenkin kaikki toimi hyvin, kiitokset järjestäjille!

Me pääsimme helatorstaina oman seuran harjoituskilpailussa Matkussa vihdoin kunnolla testaamaan autoa. Siihen on talven ongelmien jälkeen tehty paljon muutoksia ja nyt se toimi ja tuntui hyvältä ajaa. Oli kiva lähteä kisaan, kun oli luotto autoon.

Ensimmäisen EK:n lähdössä oli melkoinen ruuhka. Kaksi lanssitaukoa ja yksi paloauto tarvittiin ulosajojen takia. Aloitus viivästyi tunnin verran ja tunnelma oli vähän apea. Mutta vihdoin päästiin vauhtiin ja totuttelemaan taas pitkän tauon jälkeen tosi mielessä kesäkeleihin. Ajo oli kuitenkin alkuun varovaista ja tuntuma vähän kateissa. Ehjä pätkä kuitenkin niin kuin oli tavoitteenakin.

Kakkospätkä oli vähän pidempi ja vauhdikkaampi, edelleen kuitenkin yllättävän liukas kun tie ei ollut kunnolla puhdistunut ja sepeliä oli paljon. Pikkuhiljaa pystyttiin lisäämään vauhtia, mutta vielä oltiin kaukana normaalista. Auto onneksi pelasi hienosti ja oli nyt kaikin puolin hyvä.

Kolmospätkä oli upea, mutta vaikea. Tie mutkitteli koko ajan ja nyppylöitä oli paljon. Hiki tuli, mutta ajo alkoi hiljalleen asettumaan uomiinsa. Ensimmäinen lenkki oli kokonaisuudessaan nousujohtoinen ja tauolle päästiin hyvissä fiiliksissä. Tauolla Kalle ja Kimmo tarkastivat auton ja putsasivat tuulilasin pölystä, muuta ei nyt onneksi tarvittu.

Kuva: Eero Auvinen, Sportkuvat

Nelospätkä oli taas lyhyempi rutistus, sisältäen myös pari pidempää suoraa missä pääsi kokeilemaan huippunopeutta. Pito oli selvästi parempi kuin ensimmäisellä  lenkillä ja saatiin kohtuu hyvä aika.

Viides, eli viimeinen pikataival oli taas pidempi. Se oli kruunu koko päivälle. Mutkia ja nypyn ylityksiä oli enemmän kuin laki sallii ja pito oli hyvä. Me uskallettiin painaa selvästi rohkeammin ja autokin tuntui käyttäytyvän paremmin kun mutkiin päästiin paremmalla vauhdilla. Jarrut olivat tasapainoiset ja mutkiin päästiin ajoissa kaasulle. Aikakin oli suhteessa päivän paras.

Hieno päivä ja positiivinen kokemus vaikean talven jälkeen. Ja mikä parasta alettiin pääsemään koko ajan parempaan vauhtiin ja saatiin tuntuma autoon ja ajamiseen. Päivän aikana melkein puolitettiin aikaero per kilometri verrokkeihin. Sarjalaisista sijoitus oli kolmas ja senioreissa toinen. Samat sijoitukset ovat myös sarjatilanteessa. Kiitokset taas Ollille hienosta tien luvusta ja Kallelle ja Kimmolle huollosta! Tästä on kiva jatkaa!

– Timo ja Olli Saarinen

Video: JENT Motorsport Video